Sista veckan!

Sista veckan börjar sakta smyga sig inpå... på torsdag tar jag min examen.. och på fredag är jag hemma igen. Känns lite märkligt faktiskt. Två år av blod, svett , tårar och en massa kunskap är nu förbi. Nu är jag klar, nu har jag en titel, ett diplom, ett nytt iv som väntar.

Jag borde igentligen börja packa idag.. men jag har bara inte orkat, eller haft lust. Jag tror jag har separationsångest. Jag kommer väl börja gråta på champangefrukosten på torsdag. Och på middagen. Och när vi går ut och firar. Och på vägen hem. Usch. Jag måste skärpa mig!


Tårtkalas, shopping, och kroppsnoja

Startade dagen med att provsmaka tre olika tårtor och hiva i mig två koppar kaffe och påbörja ett grupparbete, eller, jag gick dit, bestämde mig för att göra uppgifterna i helgen, och åkte in till stan.

Jag har praktiskt taget shoppat hela dagen... bra motion... min läckra klänning som jag ska ha på min examensmiddag var såklart slut men jag hittade en annan som får duga.

Upptäckte till min förvåning att jag nu har en helt ny storlek i jeans (igen), och var tvungen att köpa två par på rean :) Är nog troligtvis de enda paren som inte är för stora i min garderob just nu. Och jag ser fortfarande ingen skillnad... borde kanske göra det.. med tanke på att en klasskompis frågade förfärat häromdagen om jag har ätstörningar, (ärligt så frågade hon om jag börjat spy upp maten eller nåt, men det låter ju inte så kul), hon tycker jag är väldigt mager.

Det måste vara något med ämnesomsättningen, eller så har jag väl cancer.


Jag är otroligt fantastisk! Och dubbel ibland.

Idag är dagen D. Jag har nu presenterat mitt examensarbete och jag är klar!

Nu har jag bara två veckor kvar.... sen ska jag spräcka hål på den här bubblan och flytta hem. För gott. Och jobba livet ur mig. Underbart.

Jag kände mig lite ensam när jag vaknade i  morse. Till och med när jag stod framför spegeln och sminkade mig så kom den där känslan smygande och ville inte släppa. Jag försökte vifta bort den, det måste ha sett jäkligt fånigt ut med en hysterisk tjej som viftar en mascara fram och tillbaka samtidigt som hon stirrar i en spegel... hm....

Men när jag började andas i normal takt och tänka på mitt jobb som väntar.... mina uinderbara vänner..... mina vinkvällar... min tid hos frisören.... mina två betalda semesterveckor.... då kändes det bättre. Jag klarar mig så mycket bättre utan dig. Jag viftar bara med en mascara ibland. Annars funkar det.

Sömnlösa nätter

Det kommer att bli en intressant vecka... sista delen av studierna påbörjas imorgon. Redovisningar av examensarbetet. Jippie. Jag ser framför mig suveräna presentationer, och mindre suveräna, hård kritik, tjafs, och smällande i dörrar. Jag tror det är mitt övertrötta katastroftänk som är på autopilot just nu.


Jag tänkte börja dagen med att hitta något sött i garderoben, hälla i mig en liter kaffe och platta håret. Sen är jag förberedd på vad som helst. Bring it on.


Ca 0,5 % av befolkningen är Psykopater!

Ännu en heldag med föreläsningar.... jag har fått grundkurs i psykopati idag, väldigt intressant. Jag har fått reda på nu , och som jag självklart vill dela med mig av, att man kan ha psykotiska drag utan att vara psykopat. (Jag har träffat en hel del såna människor på mycket nära håll i mitt liv. Och det blev så tydligt idag. )

Här är checklistan i stora drag, det är 12 symtom, det räknas från 0,1 och 2 poäng beroende på hur mycket av det symtomet som är utmärkande. Maxpoäng är alltså 24 poäng. Alla poäng över 18 är garanterat psykopati. Alla poäng under 11 är safe. Där emellan har man psykotiska drag, en "vanlig svensson" beräknas få ca 2 poäng. Lycka till!

Checklista för er Psykopater där ute!

Del 1

→ Ytligt charmig
→ Grandios
→ Lögnaktig/ manipulativ
→ Saknar skuldkänslor
→ Saknar empati
→ Tar inte ansvar

Del 2

→ Impulsiv
→ Dålig självkontroll
→ Kortsiktig
→ Oansvarig
→ Antisocialt beteende i ungdomen
→ Antisocialt beteende i vuxen ålder


..

441608-2

Önskan

Jag vandrar under tusen stjärnor,
dessa vackra ting,
som är någons sol eller måne
någonstans långt borta


Jag vill inte vandra under er mer,
mina solar och månar.
Jag vill också finnas till någonstans
där långt, långt borta.

Och lysa så starkt och klart,
att en hel värld kan se mig.

Ny Lista, nya tag!

Ok. Nu är jag tillbaka efter ett par veckor av hysterisk glädje, ticks, skumma sms, mycket rödvin och en aning psykotiska tendenser.

Det här med frivilligorganisation och möten? Jag tror jag tog i lite för hårt där. Men jag har tagit tag i en hel del annat under tiden. 


  • Jag står för det där med bibliotekskort, jag har varit där, jag har lånat,jag har lämnat tillbaka böckerna, och jag kommer nog aldrig att göra det igen.
  • Jag har fått ett riktigt drömjobb som jag börjar på direkt efter jag tagit examen. Signat och klart!
  • Jag anstränger mig verkligen på lägenhetsfronten, det är ganska angeläget.
  • Jag bor i gamla flickrummet och har lärt mig baka kakor, se tidigare punkt.
  • Jag är klar med mitt examensarbete.
  • Jag har gjort bort mig minst 2 ggr på mitt favorit-vin-ställe, sådär så att jag inte kan se vakten i ögonen när jag går in utan mumlar bara lite kort "hej".
  • Jag har gjort bort mig 2 ggr på samma dag på mitt favort-fik. Vaknar på morgonen och tror att himlen kommer att ramla ned och landa på mig, allt var som en dimma. Tills jag förstår att jag är obeskrivligt bakis. Ringer K, messar ett antal pinsamma, förlåt-för-skumma-sms-eller-så-igår-jag-minns-inte-jag-var-full-och-utan-verklighetsuppfattning, Jag hade en sårbar kväll, idag känner jag mig starkare. Möter K på fiket. Jag sätter mig längst in i mörkret (jag tålde inte ljus av någon anledning). Jag ställer upp min en liters vattenflaska som det står "Omsorg" på. Bakisflaskan.Personalen tittar väldigt suspekt.Jag tror ögonen kommer att ramla ur sina hålor och att jag ska svimma på plats. Senare samma dag hamnar vi där igen, fast det har gått flera timmar så är det samma personal. Typiskt. De ser ännu mer suspekt på mig. Ja. Jag är nog lite skum. Okeej. Jag är mycket piggare nu och vågar till och med sitta utomhus. Personerna vid bordet brevid pratar franska.Skönt. Flaskan åker upp igen och tre stora kaffe senare ligger jag och K dubbelvikta över varandra, berättandes gamla snuskiga pinsamma händelser som man bara kan skratta åt flera år senare. Tills bordet brevid börjar skratta ikapp och prata svenska sinsemellan. Dags att gå hem.
  • Jag hittade lite härliga inspelningar på min kamera igen. Denna gången från väninnan D:s grillkväll. Jag är förvånad över hur fräsch jag ser ut halv fyra på morgonen, iklädd mjukisbyxor och partytopp, dansandes i bara strumpor på hennes uteplats. Jag testar trottoaren och hoppar i en buske i en liten senare sekvens. Mycket underhållande.
  • Jag har köpt ett par jeans som passar. Äntligen. Jag har gått ner fyra storlekar. Jag funderar på att organisera upp tre olika garderober beroende på livskriser. Garderob 1: Allt i Medium. Jag är normalfungerande i samhället, fasaden är intakt och jag är troligtvis i en relation sen ett år tillbaka. Garderob 2: Allt i Small. Mycket möjligt nyseparerad, eller en aning rastlös. Mycket vin. Eller tvärtom, mycket film och te och uppslukad i arbete. Men livet går att leva. Garderob 3: XS och allt under det. Även kallad terapigarderoben. Nu är det krisigt. Nu märker omgivningen det också. Kommentarerna haglar vart man än går. "Men det är bara halva du", "äter du nåt?", "Allt sitter ju pösigt!!" , eller lite nedlåtande, "har du gått ned i vikt?". Och nackdelen med dessa garderober i det stora hela är ju att det blir så jädra dyrt med kläder hela tiden!

RSS 2.0