Om Sverige skulle gå ut i krig.

En vän till mig har fått hem ett brev från pliktverket. Där står det att om vi går ut i krig så ska alla som är värnpliktiga eller något liknande inställa sig på IKEAS parkering i Barkaby och invänta order. Han berättar detta över en hel del vin, och vi känner oss tvugna att ta ett glas till och dessutom tända en cigarett. Det visar sig att det även fanns direkta anvisningar i brevet om vart gratisbussen till IKEA avgår.

Min systers sambo utförde sin värnplikt som en sån där som går längst fram i ledet och spelar klarinett. Detta var 15 år sedan.

Så.

Om Sverige går ut i krig så kommer SLs lokaltrafik va det första som kraschar för alla dessa snubbar i uniformer som ska med gratisbussen till IKEA. Sedan kommer hela IKEAS parkering i barkaby vara fylld av dessa snubbar, och vissa av dem kommer att stå längst fram, och verkligen försöka lära sig hur en klarinett fungerar, blåser lite halvdant sådär.

Alla andra som ser detta skulle väl köpa en IKEA Sultan säng,en bag-in-box , ladda ner alla säsonger av NIP/TUCK och barrikera sig i sitt cykelförråd.

Vår generation skulle helt klart inte fixa ett krig. Det skålade vi på igår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0